|Is een extra telefoon verzekering nodig op reis?

Is een extra telefoon verzekering nodig op reis?

Je hebt net een nieuwe smartphone gekocht en je neemt deze mee op je vakantie. Eenmaal op vakantie laat je per ongeluk je telefoon stuk vallen waardoor er behoorlijke beschadigingen op komen. Daar baal je natuurlijk ontzettend van en helaas kan je er pas weer iets aan doen als je weer terug bent in Nederland. Tot die tijd moet je met een beschadigd toestel lopen. Natuurlijk stel je jezelf de vraag of de reisverzekering deze schade dekt of niet. Prepaidsimkaarten.nl heeft dit voor jou uitgezocht en legt in dit artikel uit hoe het precies zit.

Waarom een telefoonverzekering?

Voordat de situaties in kaart worden gebracht in welke gevallen kosten worden vergoed, is het goed om te weten waarom je wel of niet een verzekering voor je telefoon moet nemen. Vaak krijg je deze vraag namelijk als je een nieuw toestel gaat aanschaffen, maar dat is natuurlijk niet voor niets. Veel mensen zijn bang dat hun telefoon snel stuk gaat of dat die wordt gestolen. Daarom nemen zij een telefoonverzekering zodat ze niet voor de gemaakte kosten opdraaien. Maar in welke situaties is daar allemaal sprake van?

Diefstal

Voor iedereen zou het een nachtmerrie zijn als zijn smartphone wordt gestolen tijdens de vakantie. Veel vakantiegangers zijn namelijk kwetsbaar zonder hun mobiele toestel, want ze zijn in een vreemde omgeving en ze weten niet waar ze naartoe moeten gaan. Hiervoor geldt dat de verzekering altijd de gemaakte kosten zal vergoeden, mits je natuurlijk ook aangifte doet voor diefstal. Natuurlijk hoopt iedereen dat het hem nooit overkomt, maar in dit geval geldt de verzekering als pleister op de wonden.

Beschadiging

Iets wat vaker voorkomt is dat mensen hun telefoon per ongeluk laten vallen op vakantie. Denk bijvoorbeeld aan het zwembad, op het strand, op hun hotelkamer. In dat geval loopt het toestel schade op. Wanneer komt de verzekering dan om de hoek kijken? Het bedrag dat nodig is om het toestel te herstellen, wordt dan vaak vergoed door de verzekering, mits het per ongeluk is gedaan. Dit moet natuurlijk dan wel worden aangegeven als het bedrag wordt geclaimd bij de verzekering. Houd daar wel rekening mee!

Verlies

Maar wat als het toestel is verloren? Wordt het bedrag van de smartphone dan vergoed? In zulke gevallen gelden praktisch dezelfde regels als bij een beschadiging. Vaak gaat het om de intentie. Wanneer dingen per ongeluk worden gedaan en dit kan worden aangetoond, dan pas komt de verzekering in actie. Dus wanneer jij je telefoon om wat voor reden verliest, probeer het bedrag dan te verhalen bij de verzekering waardoor het jou geen geld kost.

 

2019-02-07T11:17:51+00:00 7 februari 2019|Geen categorie|

Leave A Comment