|Duurzaam op reis naar Indonesië

Duurzaam op reis naar Indonesië

Iedereen wordt ermee geconfronteerd, milieu- en cultuurvervuiling. In Nederland merken we hier zelf nog niet heel veel van, maar in Indonesië is dit een enorm groot probleem. Bossen worden gekapt en bedrijven dumpen afval in natuurgebieden. Lokale bevolkingen tellen niet meer mee en grote rijke bedrijven nemen hun leefgebieden over. Daarnaast speelt er nog een grote rol betreft de armoede. Door de armoede kunnen veel lokale bedrijfjes niet meer mee en hebben zij geen geld om hun producten op een natuurvriendelijke manier te maken en te verwerken. Milieuvriendelijk reizen is dus een mooie manier om dit tegen te gaan. Footprint Travel probeert hier zijn steentje aan bij te dragen door enkel duurzame reizen aan te bieden. Alle indonesie reizen van Footprint Travel zijn samengesteld met het oog op lokale bevolking en natuurbehoud.

Leuke en actieve excursies

Footprint Travel biedt reizen aan die je zelf kan samenstellen naar jouw wensen. Door zogenoemde ‘bouwstenen’ stel je je reis samen. Elke bouwsteen is uniek en geeft je een mooi inkijkje in dit prachtige land. Zo kan je bijvoorbeeld met lokale gidsen de jungles intrekken om wilde Orang-Oetangs te spotten, kan je de prachtige gebruiken van lokale stammen leren kennen en krijg je een uniek inkijkje in de historie van dit land.

Zorgvuldig samengesteld

De beschikbare bouwstenen zijn met uiterste zorg samengesteld. De werknemers van Footprint Travel zijn echte reizigers. Zij hebben de excursies zelf opgezet en gekeken waar de bewoners bij betrokken kunnen worden. Zo bieden zij een extra handvat voor de lokale bevolking en verdienen zij nu zelf hun eigen geld en laten we nou eerlijk zijn, heeft u liever een gids uit Nederland die het gebied een aantal keer heeft gezien óf een local die daar is opgegroeid en alle geheimen kent?!

Volledig natuurvriendelijk

Waar veel reisorganisatie excursies bieden die schadelijk zijn voor het milieu of dierenleed veroorzaken doet Footprint Travel dit dus niet. Zo gelden er voor het bezoeken van wilde Orang-oetangs strenge regels, zodat de dieren niet worden verstoord in hun doen en laten. Tevens hebben gidsen speciale trainingen gekregen om hen bewust te maken van het belang van dier en natuur.

2017-08-10T10:04:22+00:00 10 augustus 2017|Geen categorie|

Leave A Comment