|3 tips voor een prettig verblijf in het buitenland

3 tips voor een prettig verblijf in het buitenland

Om je verblijf in het buitenland zo plezierig mogelijk te maken, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Mogelijk wil je je favoriete series in het buitenland blijven kijken, wil je de mogelijkheid hebben om ook in het buitenland te blijven internetten, enzovoorts. Dat laatste is tegenwoordig niet langer een probleem, mits je binnen Europa blijft. Een abonnement voor je mobiele telefoon kun je namelijk door heel Europa blijven gebruiken. Iets wat voorheen niet mogelijk was, door de roamingkosten die in rekening werden gebracht door providers.

Tip 1: Netflix in het buitenland bekijken met een VPN

Netflix is niet in ieder land te gebruiken! Daarbij kan het aanbod binnen Netflix per land verschillen. Een serie die je in Nederland kunt bekijken is mogelijk niet in Kenia te bekijken, of andersom. Om je favoriete series toch te kunnen blijven volgen, is het omzeilen van deze blokkades noodzakelijk. Geografische blokkades omzeilen doe je heel eenvoudig met een VPN. Er zijn op internet verschillende organisaties te vinden, die deze VPN-diensten aan Nederlandse consumenten aanbieden.

Tip 2: Overal internetten met een dongel

Zoals eerder beschreven werd, is het tegenwoordig mogelijk om je mobiele abonnement ook in het buitenland te gebruiken. Wanneer je echter Netflix wilt kijken of je laptop wilt kunnen gebruiken, is het verstandig om een dongel te gebruiken. Op deze dongel kun je een abonnement zetten, waarmee je ook in het buitenland kunt blijven internetten op je laptop.

Tip 3: Sluit een reisverzekering af voor je vertrekt

Tot slot is het raadzaam om voor je vertrek naar het buitenland een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering ben je beschermd tegen verschillende kostenposten, waar je in het buitenland tegenaan loopt. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, als gevolg van een ongeluk in het buitenland.

2018-04-23T08:39:47+00:00 23 april 2018|Geen categorie|

Leave A Comment